Voor het CO+CB programma, waar studenten hun eigen studieroute bepalen in samenwerking met een coach (het "stones" model), was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen en ontwikkelen van de 'Studieroutekaart'. Deze moest zowel als website, als printbare PDF én als interactieve applicatie beschikbaar zijn. Mijn focus lag op het creëren van een overzichtelijke en toegankelijke tool die studenten helpt bij het navigeren door hun studiekeuzes, op verschillende platformen. Gedurende het ontwikkelproces is de 'Studieroutekaart' iteratief getest bij studenten om de gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit te optimaliseren.

Belangrijkste UX/UI overwegingen en resultaten:
• Gebruikersgericht Design: het ontwerp van de 'Studieroutekaart' is gericht op het eenvoudig en intuïtief toegankelijk maken van de studiekeuzes voor studenten. Door iteratief te testen bij de doelgroep is de informatie helder gestructureerd en gemakkelijk te begrijpen, zowel binnen de website, de PDF als de applicatie.
• Toegankelijkheid: zowel de website, de PDF als de applicatie zijn ontworpen met het oog op toegankelijkheid, zodat alle studenten de informatie kunnen raadplegen, ongeacht hun behoeften.
• Multi-Platform Toegankelijkheid: de 'Studieroutekaart' is beschikbaar in drie formaten: een interactieve website voor online gebruik, een printbare PDF voor offline raadpleging, en een gebruiksvriendelijke applicatie voor directe toegang op mobiele apparaten. Dit biedt studenten de flexibiliteit om de informatie te gebruiken op de manier die het beste bij hen past.
• Integratie met branding: het ontwerp is consistent met de kleuren en branding van de Hogeschool van Amsterdam, waardoor de 'Studieroutekaart' een herkenbaar onderdeel is van de CO+CB programma-ervaring.
Techniek:
• WordPress (website ontwikkeling)
• Adobe Illustrator (PDF creatie)
Versie voor print:

You may also like

Back to Top